Fundació Sociosanitària de Manresa

Noticies

 
SUBSCRIPCIÓ A LES RSS DE LA FSSM
Manteniu-vos informats a l’instant de les novetats de la FSSM.

Què són les RSS?
 
Arxiu
    Maig
   
    ARXIU 2017
    ARXIU 2016
    ARXIU 2015
    ARXIU 2014
    ARXIU 2013
    ARXIU 2012
    ARXIU 2011
    ARXIU 2010
    ARXIU 2009
    ARXIU 2008
    ARXIU 2007


  Tornar


L’Hospital de Sant Andreu es renova

• En poc més d’un any, la Fundació Sociosanitària de Manresa ha invertit més de 2,7 milions d’euros en la rehabilitació de la façana del carrer Hospital, la nova cuina i en la renovada segona planta

La Fundació Sociosanitària de Manresa ha invertit en els darrers mesos més de 2.700.000 euros en importants obres a l’Hospital de Sant Andreu, entre les quals hi ha la rehabilitació de tota la façana pel carrer Hospital, la remodelació de la segona planta i la nova cuina. Aquest pla d’inversions ha permès fer un substancial pas endavant en la posada al dia d’aquest històric equipament assistencial que té les primeres referències en un document de l’any 1260.

Una façana amb elements de l’arquitecte Oms
La façana pel carrer Hospital té una notable projecció ciutadana i és una destacada aportació a la recuperació d’un sector del Barri Antic. Des de finals del 2008, quan es van iniciar les obres, fins ara s’ha rehabilitat en total de 1.800 metres quadrats, dels quals 631 corresponen a dos cossos modernistes de l’arquitecte Ignasi Oms, que han estat estucats amb morter de calç. Els treballs de recuperació d’aquesta façana s’han portat a terme d’una forma molt acurada, amb una atenció especial als estucats, les cornises o els esgrafiats.
La Fundació Sociosanitària de Manresa, titular de l’Hospital de Sant Andreu, aconsegueix amb l’acabament d’aquesta obra, que les façanes –carrer Remei de Dalt, plaça Hospital i carrer Hospital- estiguin totalment rehabilitades i uniformades. Aquesta és l’obra de més envergadura a l’exterior de l’edifici d’ençà que a l’any 1994 va ser enderrocat el bloc quirúrgic que s’havia construït a la zona on actualment hi ha el jardinet terapèutic, al costat de l’entrada principal.
La façana del carrer Hospital, ara recuperada, es va iniciar l’any 1902. Entre les intervencions que s’han portat a terme n’hi de caràcter estètic, ja que tubs o altres conductes de serveis que eren a la vista han quedat tapats. També s’han col•locat tancaments metàl•lics per aconseguir la màxima harmonia al conjunt de la façana. La inversió total ha estat de 562.158 euros.

Una cuina de darrera generació
L’Hospital de Sant Andreu s’ha dotat d’una cuina de darrera generació que li permet disposar del que actualment s’anomena una línia de fred, que permet assolir una alta qualitat en l’elaboració dels aliments, així com incrementar la producció o disposar d’una línia d’envasat al buit.
La implementació d’aquesta línia de fred ha comportat la remodelació de l’anterior construcció cuina que, en total, té uns 400 metres quadrats, un centenar més que fins ara. El nou equipament té la suficient capacitat per servir menjar a l’Hospital de Sant Andreu i a les diferents residències que gestiona la Fundació Sociosanitària de Manresa.
La construcció de la nova cuina ha comportat l’adequació dels vestidors annexos que utilitzen els professionals que treballen en aquest servei. En total, a l’àrea de cuina, amb l’equipament inclòs, la inversió ha estat de 1.532.911 euros

La segona planta, renovada
La segona planta de l’Hospital de Sant Andreu ha quedat totalment renovada amb les obres que s’han portat a terme darrerament i que comporten la climatització de les instal•lacions, la construcció d’habitacions dobles i les noves sales de control d’infermeria. La remodelació de la unitat significa una millora substancial en el confort dels usuaris i també de les condicions de treball dels professionals. En una de les ales d’aquesta segona planta s’hi ubica des de fa pocs anys el servei de psicogeriatria, que es va construir tot de nou i d’acord amb les darreres normatives.
En aquest cas, la inversió ha estat de 509.117.000 euros.
Per altra banda, amb la intenció d’aconseguir la màxima eficiència energètica, s’ha canviat la fusteria exterior de l’edifici. Aquesta acció, conjuntament amb d’altres relatives a climatització, han tingut un cost de 135.396 euros.

 

Tornar
Informació 93 874 33 12© 2012 Fundació Sociosanitària de Manresa. Tots els drets reservats.Avís legal