Fundació Sociosanitària de Manresa

Noticies

 
SUBSCRIPCIÓ A LES RSS DE LA FSSM
Manteniu-vos informats a l’instant de les novetats de la FSSM.

Què són les RSS?
 
Arxiu
    Març
   
    ARXIU 2018
    ARXIU 2017
    ARXIU 2016
    ARXIU 2015
    ARXIU 2014
    ARXIU 2013
    ARXIU 2012
    ARXIU 2011
    ARXIU 2010
    ARXIU 2009
    ARXIU 2008
    ARXIU 2007


  Tornar


El president Mas celebra 750 anys de l'Hospital de Sant Andreu

Mas agraeix a l'Hospital de Sant Andreu els seus 750 anys "tenint cura de la gent"

L'acte que va tenir lloc a la Sala Gòtica de l'Hospital de Sant Andreu va començar amb la projecció d'un documental produït per la Fundació. És un recull sobre la memòria viva de l’Hospital de Sant Andreu, on es recullen vivències de persones que han tingut vinculació amb l’hospital.
Aquest video, es va projectar abans de l'arribada del President i de la resta d'autoritats.
Una vegada iniciat l'acte, el President de la Generalitat, Artur Mas, que va presidir l'acte central, va agrair públicament aquests set segles i mig "tenint cura de la gent".
Mas, acompanyat del conseller de Salut, Boi Ruiz; l'alcalde de Manresa, Josep Camprubí, i el director general de la Fundació Sociosanitària de Manresa, Manel Valls, va començar amb pas ferm la seva intervenció constantant que al llarg de tot aquest temps han canviat arquitectures i tecnologies, però no ho ha fet allò que és bàsic: el concepte de tenir cura de la gent. Una voluntat que es posa en pràctica sovint no només amb diners, sinó amb la implicació veritable de persones, entre les quals va comptar el patronat de l'actual Fundació Sociosanitària de Manresa i dels nombrosos representants que ha anat tenint al llarg de la història.
El President de la Generalitat va agraïr l'obsequi que li va entregar la Direcció de la Fundació, una reproducció a escala de l'escultura del pati de l'hospital, i també poder participar en una celebració d'aquesta naturalesa "el veritable regal sou vosaltres", va dir adreçant-se als membres del patronat i a la sala on es podien veure força representants de la professió mèdica i treballadors i extreballadors de l'hospital.
L'Alcalde de Manresa, Josep Camprubí en la seva intervenció va dir que, des d'una altra òptica es va "mantenir la vocació de tenir cura". També va dir que es tractava d'una "celebració emotiva"que no cada dia es pot celebrar els 750 anys de vida d'una institució i menys amb la vitalitat empresarial i de futur de la Fundació Sociosanitària de Manresa, de la qual forma part l'Hospital de Sant Andreu.
El director general, Manel Valls, va anar un pas més enllà i va concretar que si havia estat possible aquesta supervivència al llarg del temps havia estat per una contrastada "capacitat de resolució de problemes". Valls va recordar que també s'havien viscut temps "durs, molt durs" com quan l'hospital va quedar buit d'activitat assistencial i va caldre tornar-lo a omplir de contingut i convertir-lo en el que és ara, ni més ni menys que un dels ens sociosanitaris de referència a l'Estat. Valls va dir amb totes les lletres que era una "sort històrica" que li hagués tocat a ell comandar la institució en el moment que es feia una aturada en el camí per celebrar 750 anys.
Per acabar es va servir una copa de cava a la sala de Rehabilitació.

 

Tornar
Informació 93 874 33 12© 2012 Fundació Sociosanitària de Manresa. Tots els drets reservats.Avís legal