Fundació Sociosanitària de Manresa

Noticies

 
SUBSCRIPCIÓ A LES RSS DE LA FSSM
Manteniu-vos informats a l’instant de les novetats de la FSSM.

Què són les RSS?
 
Arxiu
    Març
   
    ARXIU 2018
    ARXIU 2017
    ARXIU 2016
    ARXIU 2015
    ARXIU 2014
    ARXIU 2013
    ARXIU 2012
    ARXIU 2011
    ARXIU 2010
    ARXIU 2009
    ARXIU 2008
    ARXIU 2007


  Tornar


Més de 140 professionals assisteixen a la VIII Jornada de Geriatria del Bages

La jornada, organitzada per la Fundació Althaia i la Fundació Sociosanitària de Manresa (FSSM), ha estat un fòrum de reflexió i debat sobre l’abordatge de la complexitat clínica dels pacients

Més de 140 professionals han pres part a la VIII Jornada de Geriatria del Bages, que organitzen conjuntament la Fundació Althaia i la Fundació Sociosanitària de Manresa (FSSM) i que s’ha celebrat aquest matí a la sala d’actes de l‘Hospital Sant Joan de Déu. El tema central de la jornada, que després de vuit edicions ja està plenament consolidada, ha estat l’abordatge de la complexitat clínica dels pacients.

Segons el Pla de Salut de Catalunya, un 5% de la població té complexitat clínica. És un perfil de persona d’edat avançada, que pateix pluripatologia i que requereix un pla d’intervenció individual i molt específic.

En les dues taules rodones que s’han celebrat s’ha posat de manifest la importància de fer un abordatge multidisciplinari d’aquest perfil de pacients per oferir-los una atenció el màxim d’integrada possible entre els diferents recursos i nivells assistencials. També s’ha destacat la importància d’implicar el pacient i la seva família en el procés de presa de decisions per tal que aquestes siguin compartides.

La conferència central ha anat a càrrec d’Edita Olaizola, psicòloga industrial, que ha ofert la conferència Age management: l’art de l’envelliment generatiu. Olaizola ha destacat la importància d’aprofitar els coneixements, capacitats i ganes de fer coses que tenen les persones sèniors tant per la seva salut i benestar com pel benefici a la societat en general.

La inauguració ha anat a càrrec del Dr. Ignasi Carrasco, director assistencial d’Althaia; Sílvia Graell, directora de l’Hospital de Sant Andreu, i el Dr. Pere Bonet, president de la junta comarcal del Bages de Col·legi de Metges de Barcelona. En la cloenda han intervingut Manel Jovells, director general de la Fundació Althaia; Manel Valls, director general de la Fundació Sociosanitària de Manresa i Mercè Rosich, regidora de Cohesió Social, Salut i Gent Gran de l’Ajuntament de Manresa.

 

Tornar
Informació 93 874 33 12© 2012 Fundació Sociosanitària de Manresa. Tots els drets reservats.Avís legal