Fundació Sociosanitària de Manresa

Noticies

 
SUBSCRIPCIÓ A LES RSS DE LA FSSM
Manteniu-vos informats a l’instant de les novetats de la FSSM.

Què són les RSS?
 
Arxiu
    Març
   
    ARXIU 2018
    ARXIU 2017
    ARXIU 2016
    ARXIU 2015
    ARXIU 2014
    ARXIU 2013
    ARXIU 2012
    ARXIU 2011
    ARXIU 2010
    ARXIU 2009
    ARXIU 2008
    ARXIU 2007


  Tornar


L'Hospital de Sant Andreu de Manresa rep l'acreditació Amed

L'Hospital de Sant Andreu rep l'acreditació Amed i se suma als grans hospitals i sociosanitaris de la Catalunya Central que ja disposen d'aquesta acreditació, que garanteix als clients una oferta alimentària saludable.

En l'actualitat, tots els centres hospitalaris de referència a la Catalunya Central, juntament amb els grans sociosanitaris del Bages, l'Anoia i Osona, ofereixen, en els menús diaris, una oferta cardiosaludable, amb opcions de verdura, hortalisses o llegums en els primers plats, segons plats amb carn o peix magre i postres entre les quals hom pot escollir fruita fresca i postres làcties desnatades, si el que busca és una alimentació saludable.

Els establiments acreditats amb aquesta certificació ofereixen als seus clients la garantia de saber que en les preparacions culinàries s'utilitza oli d'oliva o de gira-sol alt oleic, que afavoreixen la reducció dels índex de colesterol en sang.

Avui dimecres, Ester Ibáñez, cap del Servei de Salut Pública de l'Anoia i Solsonès, Bages i Berguedà ha fet entrega de l'acreditació a Geòrgia Sánchez, responsable de l'empresa de restauració Boris 45 que gestiona la cuina hospitalària de l'Hospital de Sant Andreu. A l'acte de lliurament hi han estat presents entre d'altres, Alba Oms, gerent de la Fundació Sociosanitària de Manresa, Sílvia Graell, directora de l'Hospital de Sant Andreu, Sílvia Muñoz, directora de Serveis Generals i Òscar Cardona, responsable de la cuina del centre hospitalari. Per finalitzar l'acte, s'ha obsequiat els presents amb un piscolabis.

L'acreditació Amed

L'objectiu de l'acreditació Amed és promoure la salut a través de la millora de l'oferta, la identificació i la visibilització d'establiments de restauració que donen valor a l'alimentació mediterrània, en especial els de menús diaris, ja que gairebé un 31% de la població adulta catalana menja fora de casa més d'una vegada a la setmana.

És important que en els centres hospitalaris hi hagi una oferta saludable, ja que, sovint, els acompanyants del pacients hospitalitzats no tenen cap altra opció que menjar en aquests espais.

Els restaurants acreditats estan identificats amb un adhesiu a l'exterior que els visibilitza com a establiments Amed.

Els establiments Amed ofereixen també, informació als clients sobre opcions de lleure actiu a les zones pròximes (circuits, passejades, etc.), ja que el programa Amed està associat a un concepte de vida activa i saludable.

 

Tornar
Informació 93 874 33 12© 2012 Fundació Sociosanitària de Manresa. Tots els drets reservats.Avís legal